Firstlook 2012: Impressies

Door Darkasantion op maandag 8 oktober 2012 12:09 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 4.890

Goed, gisteren ben ik dan op Firstlook 2012 geweest, samen met mijn kleine broertje

Broertje had kaartjes gewonnen, dus wij hadden gratis toegang en verder geen zorgen.Hij had de kaartjes gewonnen van https://www.facebook.com/ZeldaMarathonNL . Zeer leuke actie en uiteraard een goed initiatief.
Wat dit helemaal afmaakte was het feit dat wij iets na 12 uur aankwamen bij de Jaarbeurs en er dikke dikke rijen van mensen stonden die erin wouden, en wij er doodleuk langs konden lopen omdat wij op de "Gastenlijst" stonden...

Wij kregen al wel te horen dat als wij Halo 4 wouden zien, of Black Ops, wij maar snel in de rij moesten gaan staan, want gisteren waren er mensen die 5 uur!!! gewacht hebben om het te zien. Nu ben ik wel gek op games en verschillende spelen, maar om dan helemaal naar Utrecht te reizen om vervolgens 5 uur lang te wachten voordat ik iets zie is mij toch iets teveel van het goede.

Omdat wij allebei toch niet zo gek zijn op Halo en Black Ops, hebben we toen al besloten hier niet aan te sluiten aan die lange rijen.

Goed, dan maar eens de beurs op en de "firstlook" was vrij kort terug te brengen naar: "Dit is toch niet alles?" Voor mij zag ik wel van alles staan, maar de hal stond niet eens helemaal vol met stands. Vermoede even dat er misschien een 2e hal was, maar dit bleek niet zo te zijn. Nu had ik uiteraard geen E3 beurs verwacht of soortgelijk, maar kijkend naar de promotie omtrent het event viel het wel tegen, zeker als mensen van te voren 18 mochten betalen voor een kaartje... Ik had eigenlijk iets meer stands/merken verwacht, maar misschien heb ik daar een verkeerd beeld bij. Om maar niet te beginnen over de prijzen die de horeca dacht te mogen vragen, 3 euro voor wat drinken en 3,75 voor een broodje Unox...

Gelukkig viel niet alles zo tegen en wat er wel was was zeker de moeite waard. Eerst op de Cooler Master stand rond gelopen en wat zij hadden staan qua hardware, kasten e.d. was zeker mooi om te zien. Ook was er 2 racestoeltjes + stuur met F1 2012 erop te vinden, dus uiteraard gingen mijn broertje en ik even de baan op. 1e rondje ging vrij moeizaam omdat ik de force feedback van de Logitech niet gewend was, maar het stuurde wel fijn. 2e rondje ging beter, maar ik dacht even een kleine framedrop te zien. (En dacht, afgang!!!) 3e rondje ging nog beter, maar ook hier even een kleine framedrop. (Achteraf hoorde ik dat ik gelijk had, CM heeft namelijk aan Alternate vervangen VGA gevraagd diezelfde middag :+ )
Lijkt erop dat het spel qua besturing wel weer toegankelijker is geworden, zonder te makkelijk te worden. Verder ziet het er wel mooi uit en rijd zo'n zitje best wel fijn.

Erna door naar Alternate, waar ze verschillende zeer mooie hardware tentoonstelden, alsmede 2 verschillende competities, een loterij een een F1 tijdtrial om het uur. Ook heb ik nog even de HD7990 kunnen zien en het mag gezegd worden, zeker een hele mooie kaart, helaas ging ie niet mee. Erna doorgegaan naar Wargaming.net, en helaas geen tank op display, maar wel even kunnen spelen met wat Tier 10 tanks, wat leuk was, bta-key kunnen scoren voor broertje en nog even kunnen praten met iemand van Wargaming.net. En nog een leuke T-shirt gehad ook...

Toen even de stand van MSI bezocht en even lopen kwijlen bij de Lightning kaarten van MSI, wat zou ik toch graag een ervan hebben... Ook nog andere mooie hardware gezien, maar helaas of gelukkig, behalve 1 PC op display is hetgeen waar ik nu op typ sneller dan wat er daar stond/te koop was }:O

Van Assasins Creed III was ook veel te zien, en het spel ziet er veelbelovend uit, dus die ga ik zeker spelen. Ook erg veel promo van, met allerlei kids die erbij stonden te schreeuwen, ach zal wel mijn leeftijd zijn, maar van mij hoeft dat niet meer zo.
Wii U heb ik niet gezien, niet mijn ding. Nog even bij EA gekeken naar NFS: Most Wanted, maar hoewel ik niet gespeeld heb, lijkt het tegen te vallen. Mocht enkel met een Porsche rijden, en het lijkt op Burnout Paradise meets NFS, weet niet of ik die combo geslaagd ga vinden.

Erna de stand van Asus bezocht en veel mooie hardware gezien, alsmede het 8KG custom blok van L3P. Dat zag er al mooi uit...
En toen heb ik even naar de PC-tafel mogen kijken en eerlijk waar, dat ziet er echt vet uit. Helemaal als je weet dat deze "even" snel in elkaar is gezet. De hardware die erin zat was ook te gek voor worden en ik had graag geruild, maar dat mocht niet :( .

Toen weer terug naar Alternate om eens een poging te wagen in de F1-trial. Moest even wachten op mijn beurt, wat wel vermakelijk was omdat je sommige ongelooflijk zag stuntelen, maar ook nog even met een medewerker van Alternate kunnen praten over van alles en nog wat, wat zeker leuk was. Die wist mij ook te vertellen van de VGA-vraag van Coolermaster, wat ik wel geestig vond. Na wat gedoe omtrent een beschadigde kabel mocht ik dan plaatsnemen en hoewel ik ervoor de anderen gegadigden binnensmonds af zat te kraken, zag ik het al gebeuren dat ik net zo'n prutser zou worden.
En jawel, meteen in de eerste bocht is het even behelpen om erna in Ea Rouge beetje gras te maaien, waarna men vond dat ik net zo'n pannenkoek was en leek op Jos Verstappen. Maar erna werd het wel even stil, want na die fout ging ik ze wel allemaal voorbij en klokte ik meteen 2:06 met staande start, waar de rest met moeite 2:05 had gereden. 2e rondje ging een stuk beter en na 2:01 was die ook klaar. 3e rondje leek op koers te zijn voor 1:59 maar verremde me in de laatste bocht, waardoor ik het weer 2:01 werdt. Maar ik was de snelste van dat uur, en zou dat ook zo blijven? Ik had nog 2 gegadigden na mij, maar ook kwammen niet verder dan 2:05, dus ik mocht naar huis met een 630 beQuiet voeding, een hele fijne CoolerMaster muismat, 2 frisbees en 2 energy drinks... Helaas niet de dagprijs, want de toptijd was 1:57 en dat was toch sneller dan mij. Zaterdag bleek iemand 1:51 te hebben gereden, wat ik absurd snel vind, omdat ik al dacht redelijk snel te zijn en de top rond 1:57 leek te liggen, maar blijkbaar ben ik nog steeds een pannenkoek, maar iets sneller dan de poffertjes om mij heen :+ .

Erna was het tijd om naar huis te gaan, want veel meer was er niet echt meer te doen.

Conclusie Firstlook 2012 is dus dat ik het best een leuk evenement vind, beetje (te) klein in verhouding met de PR en prijs, en dat ik volgend jaar maar weer op de andere beurs ga kijken hoe dat bevalt.

Volgende: Wat kun je hier (niet) verwachten 10-'12 Wat kun je hier (niet) verwachten

Reacties


Door Wilfred, maandag 8 oktober 2012 12:15

Beetje triest om naar zo'n event te gaan, vind je niet? Die uren die je er aan besteedt hebt waren achteraf dus best wel waardeloos blijkt uit je post. In deze economische slechte tijden, had je die paar uur veel beter kunnen besteden aan je carriere / cv ontwikkeling, ipv je tijd te verspillen met stomme games.

Door Tweakers user harmen1987, maandag 8 oktober 2012 12:28

Wilfred schreef op maandag 08 oktober 2012 @ 12:15:
Beetje triest om naar zo'n event te gaan, vind je niet? Die uren die je er aan besteedt hebt waren achteraf dus best wel waardeloos blijkt uit je post. In deze economische slechte tijden, had je die paar uur veel beter kunnen besteden aan je carriere / cv ontwikkeling, ipv je tijd te verspillen met stomme games.
Ah jij hebt geen hobby's neem ik aan? Je besteedt al je tijd aan carriere / cv ontwikkeling?
Lijkt me ook aardig triest.

EDIT: typo

[Reactie gewijzigd op maandag 8 oktober 2012 12:28]


Door Tweakers user masauri, maandag 8 oktober 2012 12:32

Al bij al een leuke ervaring dus lijkt me om is meegemaakt te hebben.
Leuk dat je dan ook nog een prijsje gewonnen hebt en de key voor je broer.
Wel jammer dat nfs zo tegenviel, afwachten op meer beeldmateriaal en reviews.

Door Tweakers user Damic, maandag 8 oktober 2012 12:34

Tja als je de kaartjes krijgt en je neemt je kleinere broertje mee is at meestal wel plezant.

Foto's?

Door Tweakers user himlims_, maandag 8 oktober 2012 12:38

Wij zijn er geweest, werkelijk om te janken dit event!!

Entree bewijs controle wordt door 2 man afgewikkeld; er staan duizend(en) man voor de deur. :F

Inhoudelijk was er weinig bijzonders; wii-u was enige, rest was meer van hetzelfde. Wat interresant leek was afgeschermd middels doeken; moest je uren staan wachten om te kijken! Haal die doeken weg, laat andere die niet willen game gewoon mee kijken. En mensen die willen spelen, maak daar een rij voor.


Misschien wordt ik te oud voor dit soort events, maar dit was gewoon triest. In mijn beleving was het zelfs minder dan 2jr geleden toen het nog in A'dam was. Dat had zo veel meer sfeer, meer stands, en speciale press ruimte voor presentaties. Deze keer in Utrecht straalde het amateurisme er vanaf. Rond uit slecht.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 oktober 2012 12:41]


Door Tweakers user M-Opensource, maandag 8 oktober 2012 13:30

Wilfred schreef op maandag 08 oktober 2012 @ 12:15:
Beetje triest om naar zo'n event te gaan, vind je niet? Die uren die je er aan besteedt hebt waren achteraf dus best wel waardeloos blijkt uit je post. In deze economische slechte tijden, had je die paar uur veel beter kunnen besteden aan je carriere / cv ontwikkeling, ipv je tijd te verspillen met stomme games.
Blijkbaar besteed jij je tijd liever aan het onnodig afzeiken van iemand z'n hobby. Iets wat een stuk hoger scoort op de lutser-lijst, last time I checked.

Anyway, ik ben zelf al een tijdje gestopt met het bezoeken van gamebeurzen/HCC/Pc Interexpo (voor de oudere onder ons). Mijn ervaring was dat het f heel erg tegenviel f er ellenlange rijen bij de games stonden.

Vorig jaar was ik in Keulen voor de Gamescom, mijn hemel wat een drukte... Toen kon je SWTOR spelen, mensen stonden daar ook uren voor in de rij.

Door Tweakers user Clyde the Frog, maandag 8 oktober 2012 14:01

Wilfred schreef op maandag 08 oktober 2012 @ 12:15:
Beetje triest om naar zo'n event te gaan, vind je niet? Die uren die je er aan besteedt hebt waren achteraf dus best wel waardeloos blijkt uit je post. In deze economische slechte tijden, had je die paar uur veel beter kunnen besteden aan je carriere / cv ontwikkeling, ipv je tijd te verspillen met stomme games.
Misschien zou jij je tijd beter kunnen besteden aan jezelf afzeiken en gaan gamen ofzo }>

Als je naar dit evenement wil is het aan te raden om een v.i.p kaart te kopen.
Je hebt dan namelijk 2 uur eerder na binnen zonder wachtrij!
en je bent dan ook snel aan de beurt bij de games waar het s'middags mega druk is!

Ze hebben toch zeker mooie game's naar firstlook gehaald!

- Need for speed most wanted
- Halo 4
- Call of duty Black ops 2
- Assassin’s Creed 3
- Medal of Honor Warfighter
- farcry 3

Wil je nog meer toppers horen?

Wat mij dan weer tegen viel is dat bijna alle games alleen op de X-box te spelen was en heel enkel op de pc erg lastig als je een pc gamer bent!

Maar verder vind ik firstlook echt wel de moeite waard!
Gewoon stipt om 10.00 naar binnen gaan dan weet je zeker dat je de belangrijkste games hebt kunnen zien

Door Tweakers user ikheetkoen, maandag 8 oktober 2012 17:52

Ik ben vorig jaar gegaan en vond het ook een triest aanzicht - massa's bezwete nerds (yeap sorry voor de generalisatie maar het is de waarheid) die helemaal gek worden van een gratis T-shirt of andere nutteloze goodie. Ellelange rijen voor destijds MW3 en BF3 en zeer dure hapjes en drankjes. Er werd gezegd door de organisatie: "eten en drinken hoef je niet mee te nemen", nou het is wel weer duidelijk waar ze hun winst op maken. Blij dat ik dit jaar niet gegaan ben.

Door Tweakers user chaozz, maandag 8 oktober 2012 20:55

Ik heb net als vorig jaar erg genoten en kan me in het geheel niet vinden in de negatieve reacties. Er waren net als vorig jaar weer een hoop stands, maar dit maal gelukkig in een grotere hal, waardoor de opzet ruimer was en het minder vol was met gamers.

Er waren veel toffe games om te checken, er was de nieuwe console van Nintendo, er was gratis drinken van Coca Cola Zero, er waren leuke acties om prijzen te winnen en net als vorig jaar waren er tientallen prachtige schaars geklede dames te bewonderen.

Nu beleef ik de beurs wellicht iets anders omdat ik perstoegang had, maar dan nog snap ik de negativiteit niet. Ik vind dat we best trots mogen zijn op ons eigen, wellicht bescheiden opgezette, game event.

PS: onze video reportage volgt snel!

[Reactie gewijzigd op maandag 8 oktober 2012 20:55]


Door Tweakers user denyos, maandag 8 oktober 2012 21:25

himlims_ schreef op maandag 08 oktober 2012 @ 12:38:

Inhoudelijk was er weinig bijzonders; wii-u was enige, rest was meer van hetzelfde. Wat interresant leek was afgeschermd middels doeken; moest je uren staan wachten om te kijken! Haal die doeken weg, laat andere die niet willen game gewoon mee kijken. En mensen die willen spelen, maak daar een rij voor.
De doeken hangen er ivm leeftijdsgrenzen voor bepaalde games. Als een spel 18+ is, dan is het niet de bedoeling dat alle 14 jarige jochies (leeftijd grens op firstlook) staan te kwijlen bij dat spel. Dan kan je net zo goed geen leeftijdsgrenzen hanteren.
Maar ik ben het met je eens dat het soms wel eens irritant kan zijn.
Zelf ben ik niet bij Firstlook geweest, maar ieder jaar bezoek ik 2 dagen Gamescom in duitsland en daar is het exact hetzelfde qua doeken en afschermen van games met een leeftijd rating.

Door Wilfred, maandag 8 oktober 2012 21:30

@Deynos: Op het NOS / RTL nieuws zie je dagelijks veel ergere zaken, maar daar geen 18+ rating op. En dat is echt IPV virtueel. Vind het mara een hoop onzin.

Door Tweakers user Darkasantion, maandag 8 oktober 2012 21:43

@Wilfred: Waarom triest? Ik vind/vond het nog steeds leuk, maar de setting viel gewoon een beetje tegen dat is alles. En mijn tijd heb ik zeker niet verspild, getuige hiervan is mijn prijs van Alternate ;)

@Chaozz: Ik vond de hal juist wat leeg aandoen als je kijkt naar het aantal stands, het leek hierdoor soms "leeg" . De stands zelfs waren uiteraard leuk en zoals reeds opgemerkt was er voor ieder wat wils, maar ik had misschien te hoge verwachtingen ervan, maar het viel qua grootte tegen, dat zegt echter niks over de beleving zelf! Het is een mooi evenement en zeker wel leuk, maar denk ik net iets te klein voor de meer "volwassen" gamer die iets serieuzer ermee bezig is en niet meteen overweldigd is door al het media geweld dat men op je afgooit.

Door Tweakers user Xoindotnler, dinsdag 9 oktober 2012 10:42

Goed, dan maar eens de beurs op en de "firstlook" was vrij kort terug te brengen naar: "Dit is toch niet alles?"
En iedereen maar lachen toen ik een goed boek uit mijn tas toverde :Y) . Vanaf drie uur niets meer gedaan dan boeken lezen en over de economie praten.

Door Tweakers user Patriot, dinsdag 9 oktober 2012 12:12

Beetje triest om naar zo'n event te gaan, vind je niet? Die uren die je er aan besteedt hebt waren achteraf dus best wel waardeloos blijkt uit je post. In deze economische slechte tijden, had je die paar uur veel beter kunnen besteden aan je carriere / cv ontwikkeling, ipv je tijd te verspillen met stomme games.
Trolololo

Reageren is niet meer mogelijk